Online Yoga træning – den perfekte hjemmetræning

Vil du gerne i gang med at dyrke yoga? Så kan du prøve kræfter med træningsformen gennem vores online yogaprogrammer.

Yoga er en flere tusinde år gammel hinduistisk disciplin, der i dag kendes som en holistisk træningsform, hvor man via øvelser forbinder sind, krop og åndedræt. Gennem udøvelse af forskellige stillinger, afspænding, åndedrætskontrol og meditation vil man i en yogasession kunne forbedre sin fleksibilitet, styrke, balance og mentale klarhed. 

Hvis det lyder som noget for dig, så tænd et par stearinlys, dæmp lyset og sæt dig så til rette på din yogamåtte. Vores yogainstruktører Sophie og Michelle byder dig velkommen og guider dig gennem en række øvelser, der kun handler om dig og dit velvære.

Dyrk alt fra Yin yoga til Power yoga

Vi tilbyder både Yin yoga, Hatha yoga og Power yoga – og flere forskellige stilarter der imellem. Yin yoga er en blid yogaform, der arbejder med dit bindevæv. Du træner din smidighed ved hjælp af simple strækøvelser og afhjælper spændinger i kroppen. I Yin yoga er tempoet skruet helt ned, og du holder typisk hver stilling i 2-4 minutter.

Hatha yoga er perfekt til begynderen, hvor du får god mulighed for at få styr på de forskellige teknikker og yoga-øvelser. Har du ingen eller kun en smule erfaring med yoga, anbefaler vi, at du lægger ud med en omgang Hatha. Modsat de mere dynamiske yogaformer med højt tempo, er Hatha centreret omkring at udføre en øvelse ad gangen. Det er en blid, styrkende yoga, der giver plads til alle.

Bridge pose yoga

Blandt de mest populære yogaformer findes desuden Power yoga, der er et miks af klassiske yogaøvelser og mere fysisk krævende øvelser, som alle udføres i et flow. Her udfører du øvelserne i takt med din vejrtrækning, som gør, at du ofte laver hurtige skift mellem positionerne. Intensiteten er højere i Power yoga end i mange andre yogaformer, og du skal derfor regne med at få pulsen op og sved på panden. Power yoga er desuden kendt under navnet Power Vinyasa.

Vil du gerne have en kort yoga-rutine fra morgenstunden, har vi også det. Du kan selv prøve et af vores hjemmetræningsprogrammer herunder – Namasté.

Sophie yoga

Sådan kommer du i gang med yoga

Det gode ved yoga er, at alle kan komme i gang med det, uanset om man har prøvet yoga før eller allerede er øvet. Det har vi naturligvis taget højde for hos WE TRAIN AT HOME. Derfor har vi udarbejdet en serie af yogavideoer, der passer til dig og dit udgangspunkt. 

Vi har opdelt vores Power yogavideoer i et begynder, let øvet og øvet niveau. Du vil blive guidet igennem hver video fra start til slut, og Sophie sørger for, at du får præcis de teknikker du har brug for med sin rolige og meditative stemme. Vi anbefaler, at du tager yogavideoerne i rækkefølge og først går videre til næste video, når du føler dig komfortabel med den første yogavideo.

Når du dykker ned i vores yogaunivers er det vigtigt at huske, at det ikke er en konkurrence om at komme hurtigst muligt gennem videoerne. Tag dig tid til at få øvelserne helt ind under huden – som vi plejer at sige, er det helt normalt, at du skal igennem det samme yogaflow flere gange, før du mestrer det. Det er med yoga som med alt andet: Jo flere gange du træner yogaflowet, desto bedre bliver du. Ved at gentage samme yogaflow vil du også kunne mærke, at du bliver bedre gang for gang – en fantastisk følelse, som bidrager til at opretholde træningsmotivationen.

Sophie dyrker yoga

Hvad er yoga godt for?

Du ved, at træning er godt for dig. Men hvad er det, der gør yoga til så speciel en træningsform? Når du dyrker yoga, gør du noget godt for både krop og sind. Det styrker muskler og led, øger smidigheden og forbedrer koordination og balance. Yoga forbedrer også blodcirkulationen og iltoptagelsen, hvilket bidrager til øget energi og mentalt overskud. Desuden har yoga en positiv indvirkning på kredsløbet, ligesom det har en afstressende effekt, som fremmer både fysisk og mental velvære. 

Fordelene ved yoga er altså mange, og hvis du synes yoga lyder det mindste interessant, er det bare at komme i gang. WE TRAIN AT HOME hjælper dig med at kickstarte din rejse mod en stærkere krop og et roligere sind med vores online yoga-træningsprogrammer.

Videnskabeligt evidens for effekten af yoga 

Det er ikke bare noget, vi påstår, når vi siger, at yoga er godt for dig. Der findes mange videnskabelige beviser på, at yoga er fordelagtigt på en række forskellige områder. Det gælder både for dit fysiske og for dit psykiske velbefindende. En af de helt store fordele ved yoga er, at det får dig til at slappe mere og bedre af. Derfor bruger mange yoga, når de skal helt ned i gear og stresse af. Flere studier har bevist, at yoga kan mindske kroppens produktion af kortisol – også kendt som stresshormonet.

Yoga kan også hjælpe med at forbedre livskvaliteten, selv efter et forholdsvis kort forløb. Dermed kan yoga være en betydningsfuld faktor, hvis du gerne vil holde din krop og dit sind i balance.

Yoga squat pose

Hvad betyder yoga?

Ordet ‘yoga’ stammer fra sanskrit og betyder både ‘at forbinde’ og ‘åg’. Ifølge den filosofi, som yoga bygger på og er stærkt knyttet til, er yogatræning et åg (et redskab), der hjælper dig med at forbinde sind og krop. 

I daglig tale er det træningsformen, de fleste tænker på, når de hører ordet yoga. Men træningsformen hviler stadig på den oprindelige filosofi. Når du træner yoga, er det nemlig træningens formål at skabe balance i dine bevægelser, tanker og følelser. Det sker gennem et kombineret fokus på krop, vejrtrækning og meditation, som har til formål at skabe en harmoni mellem krop og sind.

Naturligvis er yoga også med til at styrke kroppen, idet du gennem øvelserne opbygger muskler. Både kroppens store og små muskler aktiveres gennem yoga, ligesom du træner din vejrtrækning med åndedrætsøvelser, som gør dig bedre til at lytte efter din krops signaler. 

Hvor ofte skal man dyrke yoga?

Hvor ofte man skal dyrke yoga er individuelt, og det vigtigste er derfor, at du finder en frekvens, som passer til dig. Én omgang yoga om ugen vil give en positiv effekt, og træner du fx fem gange ugentligt, er effekten naturligvis det større. 

Har du mange yogatræninger om ugen, er det vigtigt, at du varierer din træning, så du undgår overbelastning af muskler og led. 

Yoga handler om balance. Og når det kommer til træning, handler det også om at gøre yoga til en fast del af dit ugentlige program. Vælg derfor en træningsfrekvens, der passer dig, og som også føles rigtig for din krop. En yogasession behøver ikke at tage mere end 15-30 minutter.

Er du nybegynder, kan du starte stille og roligt ud med yoga et par gange om ugen og så stille og roligt skrue op for antallet af yogatimer. På den måde får du mulighed for at mærke efter, om det er passende for dig. 

Kvinder dyrker yoga på træningsmåtte

En alsidig træningsform, som kan dyrkes derhjemme

Yoga er ikke bare yoga. Der findes i dag mange forskellige typer af træningsformen – og der kommer hele tiden nye til. HIIT-yoga og hiphop-yoga for at tage nogle af de nyeste eksempler, der er udsprunget fra den mere klassiske yoga. 

Til trods for at yoga er tusinde år gammelt er det først det seneste årti, at træningsformen er blevet populær hos den brede befolkning. Flere har således fået øjnene op for yogaens mange sundhedsmæssige fordele. Derudover har yoga formentlig vundet mere indpas, da den meget nemt kan dyrkes derhjemme, ikke tager alt for lang tid eller kræver meget udstyr og giver god effekt selv efter kort tid. 

Hos WE TRAIN AT HOME har vi fokus på, at hjemmetræningen skal passe til dig. Derfor har vi forskellige typer af yoga, som passer til forskellige niveauer af erfaring med yoga og forskellige behov.

Du kan se hele vores varierede yogaprogram ved at bruge vores 14 dages gratis prøveperiode

Jeg har aldrig været så vedholdende med noget træning, som dette. Efter et år synes jeg stadig det er sjovt, varieret og udfordrende. WE TRAIN AT HOME er bare blevet en naturlig del af hverdagen. Det der holder mig sund, stærk og glad.
Kathe, WE TRAIN AT HOME medlem