Sørger du for at prioritere din søvn?

En god nattesøvn har en stor effekt på vores helbred ligesom kost og motion. Når vi er friske og veludhvilede, så kan vi bedre tackle dagligdagen. Samtidig får vi det også bedre både fysisk og mentalt.

Vores søvnbehov er individuelt, men anbefalingen lyder på 7-9 timer. Der er ingen, der tager skade af en dårlig nattesøvn i ny og næ, men det skal helst ikke blive et gennemgående mønster.

Derfor har vi samlet 5 gode råd til en bedre nattesøvn, så du kan få nogle sunde søvnvaner.

1. Sørg for et godt sovemiljø 
Sørg for at der kan blive helt mørkt i dit soveværelse, så du ikke bliver genereret af lys. Luft også uden inden sengetid, så der er en behagelig temperatur.

2. Undgå koffeinholdige drikke efter kl. 16
Undgå at drikke koffeinholdige drikke som kaffe, te, cola og energidrikke efter kl. 16. Det kan forstyrre din søvn og gøre, at det tager længere tid at falde i søvn.

3. Slap af inden sengetid
Giv dig tid til at slappe af inden sengetid. Gerne en times tid uden skærme. Brug i stedet tiden på at læse en god bog, lytte til musik eller tage et varmt bad.

4. Dyrk motion i løbet af dagen
Sørg for at dyrke motion og generelt få bevæget dig. Du bliver nemlig mere naturlig træt, når du har brugt din krop i løbet af dagen.

5. Skab en regelmæssig døgnrytme
Planlæg at stå op og gå i seng på et fast tidspunkt, så du får skabt en regelmæssig døgnrytme. Også gerne i weekenderne. Så får du nemmere ved at falde i søvn, og du kommer til at føle dig mere udhvilet om morgenen.

Sov godt!